bread image

logobar bg


search image

 


topmenu image

 

Welkom op de website

van St. Barbara Bunnik

bloesem wit

Mededelingen

 

Palmpasen

Op zondag 25 maart is het Palmpasen. Er is dan in de Barbarakerk een laagdrempelige en afwisselende viering, geschikt voor basisschoolkinderen vanaf groep 1. We vieren de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem en spelen die na met een processie met zelfgemaakte palmpaasstokken. Met het vieren van Palmpasen begint we de ‘Goede Week’. Het is een lichte, vrolijke dienst en tegelijkertijd is er de schaduw van Goede vrijdag. De dienst is oecumenisch, met voorgangers uit beide Bunnikse kerken: Meike Hettinga en Coen Constandse. De viering begint om 9.30 uur. Alle kinderen en hun (groot)ouders van harte welkom!
Sommige kinderen maken een Palmpaasstok op school. Als je er nog geen hebt, maak er dan één thuis, of kom vrijdagmiddag 23 maart naar de Pastorie van de Barbarakerk om zelf een Palmpaasstok te versieren (ingang achterom bij de Barbarakerk; 16:00-17:00 uur.) Graag vooraf aanmelden bij Henriette Laseur (hlaseur@hotmail.nl) en zo mogelijk zelf de kruisvormige stok meenemen om te versieren.

 

Fancy Fair Cothen

Op zondag 18 maart a.s. wordt er in ‘t Dorpshuys aan de C.B. Kentiestraat 2 in Cothen voor de vastenactie en de R.K. Kerk van 10.00 tot 15.00 uur weer een grote Fancy Fair gehouden. Naast de rommelmarkt is er een Rad van Avontuur met veel mooie prijzen en kan men overheerlijke Oud Hollandse wafels eten. Voor de kinderen zijn er veel spelletjes, zoals het altijd-prijs-spel, knuffeltouwtrekken, grabbelen en nog veel meer met leuke prijsjes.
Een bezoekje met de hele familie is zeker de moeite waard.

 

De hele bijbel in één jaar...?
Zijn er mensen die willen proberen om de hele bijbel – inclusief de deuterocanonieke of apocriefe boeken - in één jaar te lezen? Al twee keer eerder waren er gemeenteleden van de PGBunnik en anderen – onder wie enkele katholieken - die deze uitdaging aangingen, van wie de meesten met plezier tot het eind volhielden.
Wie interesse heeft of nadere informatie wil, kan mij een e-mail sturen:

 

ZOM Middag

Zondag 18 maart om 15:00 uur komt Biem Lap, gids van de Jacobikerk te Utrecht naar de Witte Huisjes om te vertellen over Sint Christoffel, de beschermheilige van reizigers.
Er wordt verteld over de ontstaansgeschiedenis van deze beschermheilige tot aan de latere verschijning.

 

Kruishulde

Voor het Paas kruis kunt u bloemen meebrengen tijdens de Kruisweg viering van 15.00 of de avondviering van 19.00 uur om het bloemenkruis te kunnen versieren.
Op Paaszaterdag om 9 uur wordt het kruis versierd en ieder die wil helpen is welkom.

 

Stille Omgang
De jaarlijkse STILLE OMGANG naar Amsterdam wordt dit jaar in het weekend van 18/19 maart a.s. georganiseerd. Voor deelname en verdere informatie kun u zich melden bij: Joop Peek Provincialeweg 61 c. Tel.6561299. mob.0630974022.

 


 

Huispaaskaars.
Ook dit jaar kunt u weer een huispaaskaars bestellen.
De bestellijst hiervoor ligt achterin de kerk.