De pastoraatsgroep zorgt voor pastorale nabijheid waar priesters en pastores van het pastorale team een steeds groter gebied moeten bestrijken. De pastoraatsgroep bestaat uit enkele vrijwilligers uit de lokale gemeenschap. Ze heeft als opdracht om te inspireren, te begeleiden, te activeren en te attenderen waar dit nodig is. Dit betekent dat de pastoraatsgroep:  

  • zal proberen problemen en blinde vlekken te signaleren en deze aan het parochiebestuur voor te leggen. De positie is beleidsondersteunend.
  • vertegenwoordigd is bij de vergaderingen van de locatieraad.
  • een luisterend oor wil zijn naar de geloofsgemeenschap toe.
  • het belangrijk vindt om het onderlinge geloofsgesprek gaande te houden. Dit is noodzakelijk om andere mensen te kunnen inspireren, te motiveren en de richting aan te geven.
  • de betrokkenheid van de gelovigen bij de opbouw van de parochie wil stimuleren.
  • gezamenlijk verantwoordelijk is voor de dienst van de pastorale leiding. Belangrijke aspecten hierbij zijn het afstemmen van de pastorale onderdelen op elkaar en het zorgdragen voor de voortgang ervan.
  • door met de diverse werkgroepen mee te denken en te proberen hun problematiek op te lossen.

De pastoraatsgroep is te bereiken per telefoon, per mail en tijdens het spreekuur.

  • Tel: 06 20 381 340.
  • E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Spreekuur: De pastoraatsgroep heeft spreekuur op maandag van 13.30-14.30 uur in de pastorie (achterom).

Bezoekgroep 80+
De (momenteel 21) vrijwilligers van de ‘bezoekgroep 80 +’ bezoeken parochianen van 80 jaar en ouder (ruim 220 mensen). Gemiddeld dus 10 per vrijwilliger, maar het aantal kan flink variëren. De bezoeken starten met een attentie als iemand 80 jaar wordt en indien ze daar zelf prijs op stellen. Daarna wordt men ieder jaar bezocht, door steeds dezelfde vrijwilliger, tot aan het einde van het leven. In sommige gevallen wordt iemand vaker bezocht, de reden kan zijn ziekte, eenzaamheid of soms ook praktische redenen, bv. om iemand te helpen hun weg te vinden naar allerlei instanties. De bezoekgroep komt enkele malen per jaar bijeen om gegevens en veranderingen door te geven en te bespreken, nieuwe 80’ers toe te delen aan de vrijwilligers, e.d.

Kerstactie
De Kerstactie vindt plaats in samenwerking met de Protestante kerk. Hierbij wordt door een grote groep vrijwilligers in de week voor Kerstmis aan ca. 350 mensen van 80 jaar en ouder een plantje aanbieden namens de gezamenlijke kerken van Bunnik. Ook zieken worden bezocht. De actie wordt gefinancierd door Caritas van de katholieke kerk en de diaconie van de protestante kerk.